#

Piyasada birçok kablosuz kulaklık modeli yer alsa da ses kalitesiyle güven veren AirPods ürünleri uzun süreli kullanım yapmak isteyen kullanıcıların tercihi oluyor. Ekosistemin bir parçası olan iPhone, iPad ve Mac cihazlarda mükemmel çalışan AirPods kulaklıklar Android telefonlarda kullanılabilir mi? 

Bu kulaklıklar Bluetooth ile çalışan ürünler olduğundan kablosuz bağlantı yapabilen cihazlara bağlanabilir ve kullanılabilir. Bağlamak için kutunun kapağı açıkken düğmesine basılı tutup kulaklığınızı telefonunuzdan seçmeniz yeterli olacaktır. Artık hazırsınız. Peki Android telefonlarda her şey harika mı çalışıyor?

Öncelikle belirtelim. Bu bir kulaklık incelemesi değil, Apple ekosisteminde üretilen bir kablosuz kulaklığın Android telefonda kullanma deneyimi. Kulaklığı telefonunuza bağladığınızda fark edeceğiniz ilk nokta şarj seviyesini göremiyor olmanızdır. Benim durumumda aynı anda Mac bir bilgisayar ile kullandığımdan şarj seviyesini görememek hiçbir sorun yaratmıyor. Ayrıca birçok rakibinden daha iyi pil seviyesine sahip olduğundan uzun süre şarj etmeden kullanılabiliyor. Mac bilgisayarda bile şarjının ne kadar kaldığına baktığım sınırlı. Tam şarj ettikten sonra 5-6 saat şarj kullanımı sunan kablosuz kulaklığı yoğun şekilde kullanmıyorsanız birkaç günde bir şarja takabilirsiniz. Zaten kutusuna koyduğunuzda da şarj olmaya devam edeceği için kulaklık daha uzun kullanım sunabiliyor.

 #

AirPods sensörleri Android’de çalışıyor mu?

Apple tarafından üretilen resmi uygulaması olmaması sebebiyle kulaktan çıkarınca müziğiniz otomatik durdurulmuyor. 3. nesil bir AirPods kullanım sonrasında söyleyebilirim ki üzerindeki basınç sensörü gecikmesiz çalışıyor ve tek tıklamayla müzik duruyor, çift tıklamayla müzik atlanıyor. Ancak iPhone’da ayarlanabilen bu sensörler özelleştirilemiyor. Buna ek olarak kulaklıklarınızın kaybolması durumunda çoğu durumda işe yarayan Bul uygulaması Android ile kullanılamıyor. Eğer Android telefonunuzun yanında Apple ekosistemine ait Mac, iPad gibi bir cihaz kullanıyorsanız tabii ki bunlar sorun olmaktan çıkıyor. Ancak Apple cihazına sahip değilseniz bu ayrıcalıklar kullanılamıyor. 

Bazı kullanıcılar Android cihazlarda ses seviyesinin düşüklüğünden bahsetmişler. Benim deneyimime göre cihazın üreticisine ait marka kulaklık ile 3. nesil AirPods’un maksimum ses seviyesi aynı düzeyde. Bu durum cihazınızın ses teknolojisinden yazılımına kadar birçok farklı duruma göre değişkenlik gösterebilir. Ancak şunu da eklemekte fayda var, Mac üzerindeki kullanımımda yaklaşık %15 kadar daha yüksek ses alınabiliyor. Ayrıca Apple’ın popüler akıllı asistanı Siri doğal olarak Android ile kullanılamıyor. Yine de Android’in sesli asistanı Google Asistan’ı kullanmanıza engel olan hiçbir şey yok. Kulaklığın basınç sensörüne uzun basınca Siri açılırken Google Asistan açılmasa da zaten Siri kullanan kullanıcılar da basınç sensörüyle asistana ulaşmıyorlar. Bu nedenle Android telefonunuz üzerinden “Ok Google” ses algılama ayarını yaparsanız artık “Ok Google” dediğinizde asistanınız size yardımcı olmaya hazır olacak.

Telefon görüşmelerinde çağrıyı yanıtlama ve sonlandırma özellikleri Android cihaz üzerinde de çalışıyor. Çağrı sırasında karşı tarafa ses geri dönebiliyor. Bunu çözmek için ise aramanın sesi tamamen açıksa birkaç tık kısık olarak kullanabilirsiniz. Apple cihazlarda gürültüyü engellemek için konuşmadığınız sırada arkadaki sesler kısılsa da bu yazılım Android tarafında olmadığından bazı durumlarda sesiniz net anlaşılırken karşıya dış sesler gidebiliyor.

Gelelim uzamsal ses teknolojisine. Bu özelliği kullanabilmek için iPhone üzerindeki AirPods menüsünden kulağınızı taratmanız gerekiyor. Bu yazılımsal olarak ayarlandığından uzamsal sesi Android ile kullanmak mümkün değil. Garanti ve servis konusunda ise garanti süreniz boyunca Apple servislerinden destek alabileceğinizi söyleyelim. Genius Bar hakkındaki deneyim yazımıza buradan göz atabilirsiniz.

Android dünyasında on binlerce telefon üreticisi ve modeli var. Benim kişisel deneyimlerim sizin cihazında farklılık gösterebilir. Bu nedenle eğer AirPods kulaklık almak istiyorsanız iade politikasını incelemenizi öneririm.

Kaynak: 
https://support.apple.com/tr-tr/HT208718

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir