Eğer internet sitenizde düzenleme yapıyorsanız sitenize ziyaretçilerin erişimini kısıtlamak için sitenizi bakım moduna almak isteyebilirsiniz. WordPress sitenizi bakım moduna alacaksanız bu rehber tam size göre. 🚀

WordPress siteyi bakım moduna almak nedir?

WordPress sitenizi bakım moduna aldığınızda ziyaretçileriniz sizin oluşturduğunuz farklı bir sayfaya yönlendirilir. Ziyaretçileriniz sitenize erişemezken siz de sitenizdeki güncellemelerinizi tamamlayabilirsiniz.

Sitenizdeki güncellemeleri tamamladıktan sonra bakım modunu kapatarak (deaktif ederek) sitenizi yeniden yayına açabilirsiniz.

WordPress eklentileri ile bakım modu nasıl açılır?

Siz sitenizde güncelleme yaparken ziyaretçilerinizin harika tasarımlı bakım modu sayfası ile karşılaşmasını istiyorsanız ve kodlarla ilgilenmek istemiyorsanız WordPress eklentilerini kullanabilirsiniz. Ayrıca bu aşamaya geçmeden önce WordPress eklentilerinin siteye nasıl yüklendiği hakkında yazdığımız makaleye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

WordPress kitaplığında yabancı geliştiriciler daha fazla olduğu için global bir dil olan İngilizce şekilde eklenti arama alanına “Maintenance” yazıp kendinize en uygun görünen eklentiyi kurabilirsiniz. Eklentiyi sitenize yüklemek ve kurmak için görseldeki adımları takip edebilirsiniz. Eklentiyi sitenize yükledikten sonra “Aktifleştir” butonuna tıklayabilirsiniz.

Eklentiyi aktifleştirdikten sonra admin menüsünden eklenti düzenleme sayfasına gidebilirsiniz.

Eklenti düzenleme sayfasından istediğiniz tasarımı seçebilir, tasarımı sürükle bırak yöntemiyle düzenleyebilirsiniz.

Tüm düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra “Yayımla” butonuna basabilirsiniz.

Eğer bakım modunu kapatmak isterseniz eklentiyi devre dışı bırakabilirsiniz.

Eklentisiz bakım modunu etkinleştirme nasıl yapılır?

Eğer bakım modu için bir WordPress eklenti kullanmak istemiyorsanız veya bakım moduna özel kodlanmış bir şablonunuz mevcut ise şablonunuza yönlendirme yapmak için kod yöntemini kullanabilirsiniz. Kodlarda düzenleme yapmadan önce web sitenizin yedeğini oluşturmayı unutmayın.

Bu işlemi yapmak için lütfen şu yolu izleyin: cPanel > Dosya Düzenleyici > Site Dizini

Ardından .htaccess dosyasını düzenlemek için “Gizli Dosyaları Göster” seçeneğini aktif hale getirin. Eğer .htaccess dosyanız görünüyor ise bu işlemi yapmanıza gerek yoktur.

.htaccess dosyasınızı bulduysanız dosyanızın içerisine şablonunuza giden bir kod ekleyin. Bu kodu aşağıda bulabilirsiniz. Aşağıdaki kodu kendi bilgilerinize göre düzenlemeyi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir