Yemeksepeti, Getir, Bitaksi, İstegelsin gibi birçok markaya rakip olan Glovo, Türkiye’den çekilme kararı aldı. Türkiye’den çekilme kararı alan Glovo bu kararı mobil uygulaması üzerinden duyurdu. Mobil uygulama üzerinden duyurduğu karara göre müşteri hizmetleri ve uygulama kısa süre daha açık olacak.
Rakiplerinden büyük tepki
Glovo’nun rakiplerinden Yemeksepeti’nin CEO’su Nevzat Aydın ve Getir’in sahibi Nazım Salur, Twitter hesaplarından Glovo için görüşlerini paylaştı.
Aylardır aralıksız üzerimize çamur atarak reklam kampanyası yapan Glovo, Türkiye’yi terk ediyormuş. Üzüldüm, keşke bu ülkeye yatırıma devam edip ‘geldikleri gibi gitmeselerdi’.
— Nevzat Aydın (@zagortenay76) January 21, 2020
Bizimle benzer kulvarda Türk tüketicisine hizmet veren ve pazarın büyümesine katkı sağlayan Glovo, Türkiye’den çekileceğini açıklamış. Hizmet verdikleri diğer pazarlarda kendilerine başarı diliyorum. @GlovoTR çalışanlarına da @getir’in kapısının açık olduğunu belirtmek istiyorum.
— Nazım Salur (@NazimSalur) January 21, 2020