warehouse with concrete floors

İkinci el eşyaların uygun fiyattan satıldığı ikinci el pazarları üzerinden yapılan yeni bir dolandırıcılık yöntemi yaşanmaya başlandı. Üstelik bu sefer dolandırılan kişi alıcı değil, satıcı!

crop faceless woman sorting fragile carrying packages

Kendini asker gibi tanıtıyorlar!

Popüler ikinci el pazarından numaranızı alıp size WhatsApp yoluyla mesaj gönderiyorlar. Bu mesaj yurt dışı numarasından geliyor. Mesajda kendini yabancı asker gibi tanıtıp profil resmine de asker fotoğrafı koyuyor ve satıcıyı dolandırmaya çalışıyor.

Bu yöntemle dolandırdıklarında çoğu dolandırıcı Adana İncirlik Üssü’nde görev yaptığını ve yurt dışında yaşayan sevgilisi, kuzeni, kardeşi, annesi gibi kişilere ürününüzü satın almak istediğini iletiyor. Profil fotoğrafında asker fotoğrafı olduğundan söyledikleri eşleşiyor.

Size ürünün ne kadar olduğunu soruyor. Cevabınızın ardından size kargo ücretini de ödeyeceğini, ürünü direkt yurt dışına kargo yoluyla göndermenizi istiyor. Ürün hakkında genel sorular soran dolandırıcı ürün fiyatı için genellikle potansiyel alıcıların yaptığı indirimler gibi indirim yaptırmayıp fiyatı kabul ediyor ve sizden bilgilerinizi istiyor.

E-posta adresiniz, iban numaranız, telefon numaranızı ve adınızı isteyen dolandırıcı yurt dışındaki popüler bir bankanın adıyla para göndermiş gibi yapıyor. Sizin e-posta adresinize bir posta geliyor ve transferiniz yapıldı gibi bir içerikle karşılaşıyorsunuz.

Dolandırıcının verdiği adrese ürünü kargoladıktan ve kargo fişini dolandırıcı ile paylaştıktan sonra paranın hesabınıza banka tarafından yatırılacağı belirtiliyor. Tabii ki de para hesabınıza yatırılmıyor. Siz kargoyu dolandırıcıya göndermiş oluyorsunuz.

Bu dolandırıcılık yöntemi yıllardır yapılsa da günümüzde hala devam ediyor. Bu yönteme dikkat etmenizi öneririz.

Bir Yorum

  1. parayı tam olarak almadan göndermemek gerek. güzel bir yazı olmuş, teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir